Het is natuurlijk vervelend als je een klacht hebt over onze producten en/of dienstverlening. Wij helpen je graag verder om naar een gewenste oplossing te zoeken. Je kan altijd mailen naar info@stokem-stoves.com.

Onze medewerkers van de afdeling “Klachten” zullen de klacht bekijken en proberen naar ieders tevredenheid de klacht op te lossen.

Wij zullen jouw klacht binnen 14 dagen na ontvangst beantwoorden, mocht het meer tijd nodig hebben, stellen we je op de hoogte.
Mocht je dit niet op prijs stellen, dan kun je ook altijd contact opnemen met de afdeling “Bemiddeling” van Stichting Webshop Keurmerk waar wij bij zijn aangesloten. Zij zullen dan bemiddelen https://www.keurmerk.info/nl/consumenten/klacht/.

Vanaf 15 februari 2016 is het voor consumenten in de EU ook mogelijk om klachten aan te melden via het ODR platform van de Europese Commissie. Dit ODR platform is te vinden op (https://ec.europa.eu/odr) Wanneer de klacht nog niet elders in behandeling is, dan staat het je vrij om de klacht te deponeren via het platform van de Europese Unie.

Hoe dan ook, we lossen het samen op.