• Binnen 14 dagen gratis retourneren
  • 5 jaar product garantie
Stokem Stoves
  • De meest robuuste tuinkachel
  • Schone verbranding

Kies je kleur:

Bestel
Klik op de rondjes in de foto om onze tuinhaard van roestvrij staal in verschillende KLEUREN te zien!

Onze RVS tuinhaard creëert natuurlijk warmte, maar vooral een heerlijke gezellige sfeer.

  • ROBUUST door RVS 316L materiaal
  • Heerlijk KOKEN in je Stokem met een Dutch Oven, BBQ op het grillrooster of Pizza’s bakken in de pizza oven
  • MOOI in gestraald RVS of zwart gespoten RVS
  • Fascinerend hoe de RVS tuinhaard zijn eigen PATINA krijgt door jouw stookgedrag
  • Comfortabel omdat je helemaal GEEN LAST VAN DE ROOK hebt door de deur en de hoge kachelpijp
  • 5-JAAR GARANTIE op de RVS tuinhaard, omdat we hem gemaakt hebben om lang mee te gaan
RVS tuinhaard

Wie is Stokem?

Wij zijn Stokem. Gidy en Arno. Beide gek op buiten zijn. Of het nu werken, sporten of relaxen is, door buiten te zijn voel je je beter. Met Stokem hebben we onze passie kunnen combineren met werk. Producten ontwikkelen, produceren en verkopen die duurzaam zijn en waar andere mensen gelukkiger van worden. Producten waar we zelf helemaal achter staan, waar we in geloven en die we natuurlijk ook zelf gebruiken. Hak het hout, maak een vuurstapel en….STOKEM!

Wat vinden onze klanten ervan…?

Stokem onder je overkapping

Onze RVS tuinhaard past perfect onder jouw overkapping. Heerlijk buiten genieten van de lange dagen terwijl je het lekker warm hebt naast je buitenkachel.

Met een RVS tuinhaard van Stokem is het helemaal niet moeilijk om dit te realiseren! Voor ieder type overkapping is er een kant-en-klare set beschikbaar van kachel met dakdoorvoer. Je hebt alleen nog een handige klusser nodig die het installeert. Meer weten?

tuinhaard roestvrij staal

Koken in je Stokem RVS tuinhaard

Buiten kookt leeft! Steeds meer mensen ontdekken het genot om in je eigen tuin lekker buiten een maaltje te maken.

Koken doe je gemakkelijk in onze tuinhaard van roestvrij staal. Worstjes of een hamburger bakken op het BBQ rooster. Precies zoals de Fransen BBQ’en. Eerst een houtvuur maken en dan BBQ op de overblijvende gloeiende kolen. Maar ook een stoofpot maken in een Dutch Oven is geen probleem. Deze hang je aan een haak in de Stokem en de pan hangt te borrelen in het vuur. Tenslotte hebben we een pizza oven gemaakt die je in je Stokem kan monteren. Hierin maak je in een paar minuten een heerlijke krokante verse pizza.

Leef je uit en kook in een Stokem RVS tuinhaard!

Kwaliteit gaat lang mee

Een tuinkachel heeft het zwaar te verduren in het dagelijkse leven. Altijd buiten in weer en wind, gigantische temperatuurverschillen van 500 graden, uitzetten door de hitte en weer inkrimpen bij afkoelen. Dat valt niet mee…

De enige manier om een duurzaam product te maken is door top kwaliteit materialen te gebruiken. Een Stokem is geheel gemaakt van RVS (Roest Vast Staal). De ketel zelf is gemaakt van RVS316L wat ook gebruikt wordt voor scheepvaart op zee. De overige delen zijn gemaakt van RVS304. Het raam is 4mm dik Robax glas van fabrikant Schott. Ten slotte zijn alle bevestigingsmaterialen ook gemaakt van RVS

Niets wordt aan het toeval overgelaten omdat we sterk geloven dat een duurzaam product heel erg lang mee moet gaan!

Jouw eigen Patina

Het Italiaanse woord patina staat voor de oxidatielaag op metaal na blootstelling aan lucht en vocht. Het RVS gaat ook patina vertonen door de blootstelling aan lucht, vocht maar ook hitte. Deze verkleuring van het RVS is geweldig om te zien en hangt voor een groot deel af van jouw stookgedrag. Hoe heftiger je stookt des te meer verkleuring er plaats vindt.

Net uit de doos heeft de tuinkachel een ‘saaie’ metaalgrijze kleur. Tijdens de eerste stook verandert dit al in een bruin/brons/paars/blauw/goud kleurenpalet. Advies is dan ook om de eerste keer te stoken bij daglicht zodat je de metamorfose kan zien gebeuren.

hoe maak je een goed vuur?

Schoon en snel branden

De eerste eis aan een houtkachel voor buiten is natuurlijk een zo volledig mogelijke verbranding met weinig rook ontwikkeling. Veel vlammen, goede warmte afgifte en een spektakel om te zien.

Stokem heeft dat mogelijk gemaakt doordat de verbrandingskamer is afgesloten met een deur en raam. De onderste luchtstroom geeft primaire lucht aan het vuur en de bovenste zorgt voor een secundaire stroom die de ruit schoon houdt. Om het vuur ook makkelijk en snel goed te laten branden is er een ‘kickstarter’ stand toegevoegd aan de deur waardoor er een cycloon effect ontstaat in de verbrandingskamer en het vuur heel snel op pakt.

Klik hier voor meer info over het hout en de wijze van stoken voor een goed en schoon vuur.

Vanaf 899,00 Euro

Wil jij meer tijd buiten door brengen? Samen of alleen? Bestel dan nu een Stokem tuinkachel.

RVS tuinkachel
Wil je een Stokem een keer live zien op locaties in Nederland en België?

Bekijk de Stokem bij onze klanten thuis!

Direct contact?

Bel ons +31402833494

houtkachel

Word ambassadeur en verdien je investering terug!

Wij, bij Stokem, hebben onze uiterste best gedaan een kwalitatief heel goede kachel te ontwikkelen die een heerlijke sfeer brengt in jouw tuin. Dit gunnen we zo veel mogelijk klanten. En tevreden klanten zijn onze beste ambassadeurs.