Over Stokem

Wij zijn Stokem. Gidy en Arno. Beiden wonend in Brabant en gek op buiten zijn. Of het nu werken, sporten of relaxen is, door buiten te zijn voel je je beter. Met Stokem hebben we onze passie kunnen combineren met werk. Producten ontwikkelen, produceren en verkopen waar andere mensen gelukkig van worden en energie van krijgen. Producten waar we zelf helemaal achter staan, waar we in geloven en die we natuurlijk ook zelf gebruiken. Hak het hout, maak een vuurstapel en....STOKEM!

Waar moet een product nu aan voldoen zodat wij er achter staan? Die vraag hebben we ons regelmatig gesteld toen we begonnen met ontwikkeling in 2018. We staan momenteel met zijn allen op een belangrijk punt. Als we door blijven gaan zoals we al deden, dan blijft er geen aantrekkelijke wereld meer over voor onze kinderen. Ieders acties zijn belangrijk, hoe klein ook. Alle initiatieven zijn kleine stapjes en als iedereen dat doet maken we samen grote stappen. Zo dragen we ook ons steentje bij met Stokem.

Een product veroorzaakt de minste vervuiling als het heel lang mee gaat. Geen wegwerpmaatschappij dus maar duurzame kwaliteitsproducten, die gerepareerd kunnen worden en zo heel lang mee gaan. Ja, die zijn duurder. Maar gerekend over de hele levensduur veel goedkoper dan wegwerpproducten!

Daarnaast is het belangrijk dat een product aan het einde van zijn levensduur makkelijk en compleet gerecycled kan worden, zodat het materiaal kan worden gebruikt voor een volgend product.

Tenslotte is het de uitdaging om dan ook de productie zo lokaal mogelijk te houden, zodat energie voor transport over heel de wereld heen wordt geminimaliseerd.

Hier geloven we in en daar staan we achter.

Arno & Gidy

RVS tuinhaard