De Stokem tuinhaard kan perfect onder jouw afdak

Een Stokem kan natuurlijk ook onder een afdak geplaatst worden. Je kunt dan ’s-avonds of op wat frissere dagen toch lekker warm buiten blijven zitten.
Om een kachel onder een overkapping te plaatsen is een goede dakdoorvoer essentieel voor de veiligheid. Hiervoor zijn vele bedrijven te benaderen die jou kunnen helpen om dit te doen met de juiste materialen en je eventueel ook te helpen. Daarbij moet je wel rekening houden met het volgende:

  • Tenminste 1 van de zijwanden van je afdak moet open zijn: het houtvuur heeft veel zuurstof nodig en toevoer van verse lucht is heel belangrijk. Ook voor je eigen gezondheid. Een Stokem is ongeschikt om in een gesloten binnenruimte te gebruiken;
  • Kachel en rookkanaal worden erg heet: zorg dat er voldoende afstand is van kachel en rookkanaal tot aangrenzende materialen (afdak, wanden en meubels);
  • De verlenging van de schoorsteen moet professioneel gebeuren: je kunt het zelf doen maar laat je goed adviseren door een specialist. Stokem verkoopt zelf geen rookkanaal onderdelen. Wij hebben daarom een specialist geselecteerd waar je onderdelen kunt kopen. Zie heatingworld.nl. Je kunt natuurlijk ook zelf een specialist zoeken.

Onderstaande pdf’s geven je uitleg over hoe je te werk kunt gaan.

Stokem Stoves