Buiten koken op hout in je Stokem

In de wereld van outdoor living en culinaire geneugten komt een product naar voren dat zowel verwarmt als de smaakpapillen verwent: de Stokem buiten houtkachel. Deze veelzijdige en stijlvolle toevoeging aan je buitenruimte belooft niet alleen een gezellige warmte tijdens kille avonden, maar opent ook de deur naar een opwindende culinaire ervaring.
Het hart van de Stokem is een robuuste houtkachel voor buiten, die niet alleen zorgt voor een aangename warmte, maar ook fungeert als de perfecte kookplaats voor buitengewone gerechten. Hierbij een overzicht van de verschillende mogelijkheden die het koken op hout in je Stokem geweldig maken:

BBQ'en in je Stokem

De Stokem is standaard uitgerust met vier ophangpunten voor een BBQ rooster. BBQ’en in een Stokem gaat precies zoals de Fransen dat doen. Eerst een vuur maken van hout en wanneer het gloeiende kolen zijn geworden kan het rooster erop. Heerlijke worstjes, een vis, kip drum sticks of een groente schaal. Kies maar en smul ervan.
Zo is je Stokem, ook na een warm vuurtje, nog heel nuttig om mee te koken op hout. Eventueel kan je na het BBQ’en er gewoon weer een paar houtblokken opgooien. Op de hete kolen zijn die zo weer aan en gaat de gezellige warme avond gewoon door.

Bekijk het BBQ rooster

tuinhaard roestvrij staal

Pizza bakken in je Stokem

Zelf in enkele minuten een pizza bakken boven een houtvuur. Dat is koken op hout en precies zoals de Italianen het bedacht hebben. Geen pizza in een oven waar die alleen maar wordt opgewarmd door de warmte er omheen, maar echt de houtlucht die de pizzasteen van onderen verwarmt en over de pizza heen gaat om daar de toppings krokant te bakken. Die afstemming tussen onder- en bovenwarmte is het geheim van een goede pizza oven.
De Stokem pizza oven is er gewoon in te hangen aan drie ophangpunten die standaard in iedere Stokem zitten. Als je klaar bent kan je hem er ook weer uithalen en schoonmaken voor de volgende keer.

Bekijk de pizza oven

Stoofpotje maken in je Dutch Oven

Met een gietijzeren Dutch Oven maken mensen al eeuwen de lekkerste stoofpotten door te koken op hout. In de flens van de pijp zit een ijzeren stang waarover een S-haak kan worden gehangen. Aan deze S-haak hang je dan weer je Dutch Oven. 
Hiermee kan je helemaal los gaan qua creativiteit: curry met vlees, vis en/of groente, brood, taart, noem maar op. Op internet zijn vele recepten te vinden waarmee je jezelf kan verbazen.

Bekijk de Dutch Oven

Gezellig Samenzijn

De Stokem gaat verder dan alleen functionaliteit. Het vormt het middelpunt van gezellige bijeenkomsten en intieme momenten. Nodig vrienden en familie uit om rond de warmte van de Stokem te verzamelen, terwijl je samen heerlijke gerechten bereidt en herinneringen creëert.
De Stokem sfeerhaard is meer dan alleen een warmtebron; het is een toegangspoort tot een wereld van culinaire avonturen in de buitenlucht. Dus, breng de gezelligheid naar buiten, ontsteek het vuur en laat je smaakpapillen verwennen met de heerlijke creaties die je kunt bereiden op door te koken op hout. De Stokem brengt niet alleen warmte in je buitenruimte, maar ook een vleugje culinaire magie.